Rugscholing

Een van de specifieke trainingen die wij geven is de rugscholing.

Ook wel door een aantal verzekeraars rugtraining genoemd.

Spit, ischias en hernia

Bijna iedereen heeft wel eens last van zijn rug. Spit, Ischias en Hernia zijn voor veel mensen bekende termen geworden. En vaak is het zo als je éénmaal rugklachten hebt gehad, deze ook weer terugkeren. De periode dat je klachtenvrij bent, wordt vaak steeds korter en het duurt steeds langer voordat de klachten overgaan. Men praat dan al snel over chronische rugklachten. Ook kunnen klachten verergeren zodat een operatie het gevolg kan zijn (bijvoorbeeld een hernia operatie). Reden hiervan is eigenlijk dat het veilig ruggebruik niet wordt beheerst.

Voorkomen van nieuwe klachten door rugscholing

Bij de rugscholing wordt u geleerd hoe u in het dagelijks leven uw rug op een veilige manier kan gebruiken. Ook leert u hoe u kunt voorkomen dat klachten opnieuw terugkeren.

Veilig ruggebruik

Als u rugklachten heeft zult u in de beginfase van de rugscholing door onvoldoende beheersing van het veilig ruggebuik nog teveel ongewenste fouten maken. Om dit te voorkomen en een snelle en verantwoorde hervatting van de dagelijkse activiteiten te realiseren kan er gebruik gemaakt worden van allerlei preventieve hulpmiddelen tijdens het aanleren van het veilig ruggebuik.  Deze preventieve hulpmiddelen hebben als doel om zo snel mogelijk veilig ruggebruik bij bukken, tillen en zitten aan te leren en te waarborgen.

Rugklachten, u kunt er ZELF meer aan doen dan u denkt.

Fysiotherapie praktijk “Veilig Bewegen” in Emmen:

Houtsnip 29 7827 KG  Emmen (Rietlanden)
Tel.: 0591-635050  info@veiligbewegen.nl

Voor behandeling kunt u binnen 24 uur bij ons terecht